
Jak je známo člověk jí i pije i očima. U míchaných nápojů to platí dvojnásob. A tak se nebojte zapojit do přípravy svojí fantazii a některým z následujících způsobů ozdobit své produkty a dovést je tak k dokonalosti.
- koktejlové třešničky
- Existují různé barvy - modré, červené, zelené nebo žluté.
|
- vložka do drinků
- Různé podle povahy nápoje: suché - cibulka nebo oliva, polosuché - zalomit a vložit citrónovou nebo pomerančovou kůru, sladké - třešinky nebo jiné ovoce.
|
- spirála z kůry
- Speciálním nožem na spirály skrojíme kůru dlouhou podle potřeby, někdy i z celého plodu. Lze ji namotat na tyčinku a pak jí ozdobit sklenku.
|
- řez kůry
- Slupka (okolo 2 cm dlouhá) seříznutá většinou z pomeranče nebo citrónu, zalomená nad nápojem a vložená dovnitř.
|
- zástřik
- Seříznutá slupka (pomeranče, citrónu) pouze zalomená nad nápojem, který tak díky uvolněným silicím získá aroma.
|
- střik
- Provádí se speciální stříkací lahví, kterou se do nápoje vstříkne malé množství tekutiny např. bitteru (Angostura, Rapid Bitter apod.).
|